Legionari iz Niške Banje oborili 5 balkanskih i 1 evropski rekord

Legionari iz Niške Banje oborili 5 balkanskih i 1 evropski rekord

crossfit2

Petoro takmičara niškog kluba Legionari osvojilo je na Prvenstvu Balkana u „power lifting“- u u Sarajevu 14 zlatnih i jednu bronzanu medalju u disciplinama triatlon, benč presu i mrtvom dizanju sa i bez opreme. Nišlije su u bosanskoj prestonici oborili 5 balkanskih i jedan evropski rekord.

Milan Grozdanović proglašen je relativno i apsolutno za najjačeg takmičara u mrtvom dizanju sa opremom. U toj disciplini u kategoriji do 75 kilograma oborio je evropski rekord podigavši 250 kilograma.

On je pored ove medalje, osvojio još 2 zlata i oborio i balkanski rekord u benč presu u istoj kategoriji.

crossfit3

Preostala odličja osvojile su četiri takmičarke niškog kluba – Emilija Jovanović, Marija Stanimirović, Vesna Maksić i Milica Vučković.

Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima, svi takmičari su uspeli da se kvalifikuju za svetsko prvenstvo koje će se septembra ove godine održati u Srbiji, u Knjaževcu gde očekujemo još bolje rezultate, s obzirom da je sezona tek počela – rekao je trener i takmičar Milan Grozdanović za „NisCaffe.com“.

Posebno dominantan niški sastav bio je u triatlonu gde su svi takmičari oborili balkanske rekorde osim Emilije Jovanović, koja je izjednačila najbolje ostvarenje na Balkanu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *